Hallonen i den här underbara tårtan kan bytas mot andra bär t ex jordgubbar, blåbär eller körsbär.
Instruktioner
- Nötbottnarna: Finhacka mandlarna och hasselnötterna. Lägg dem i en stekpanna och rosta lätt. Blanda med sockret och mjölet. Vispa äggvotorna styva. Vänd i mandelblandningen.
- Rita tre cirklar på ett stycke bakpapper. Cirklarna skall vara lika stora som den springform som nötbottnarna skall gräddas i, ca 24 cm i diameter.
- Bred ut massan iett jämnt och tunt lager, massan skall räcka till alla 3 cirklarna. Sätt in i ugnen på en bakplåt i 175 grader coh grädda tills bottnarna är bakade och fått färg. Ta bort pappret. Spara de bitar som ev gått sönder.
- Vispa grädden och blanda med crème fraichen. Riv nougaten och vänd ner den i gräddblandningen tillsammans med hallonen och ev de trasiga bottenbitarna. Spara lite hallon till garnering.
- Lägg en nötbotten i formen och lägg på hälften av hallonkrämen i ett jämnt lager. Lägg på nästa botten och ny kräm och ny botten. Om nu någon botten gått sönder, så använd bara två med all hallonkräm emellan. Ställ formen i kylskåp i minst 3 timmar. Ta ut och garnera med hallon och sikta över lite florsocker.
Publicerat den
7 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar