God mat när hösten snart knackar på dörren.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp halva mängden olja i en stekpanna. Lägg i löken och stek den mjuk och ljust guldbrun på låg värme, ca 10 minuter. Rör om då och då. Lyft upp löken med en hålslev och lägg den åt sidan.
- Häll resten av oljan i stekpannan och öka värmen
till medelhög. Lägg i köttet, i omgångar om så
behövs, och bryn det runt om, ca 8-10 minuter. Vänd det några gånger under tiden.
- Lägg hälften av löken i botten av en gryta. Lägg
i köttet, krydda med salt och peppar och lägg sedan
resten av löken över köttet. Häll på Guinness, lägg
ett lock på grytan och tillaga i ugnen i 3 timmar
eller tills köttet är mycket mört.
- Servera det direkt ur grytan med kokt potatis och valfri grönsak.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar