Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölbräserat oxkött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God mat när hösten snart knackar på dörren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp halva mängden olja i en stekpanna. Lägg i löken och stek den mjuk och ljust guldbrun på låg värme, ca 10 minuter. Rör om då och då. Lyft upp löken med en hålslev och lägg den åt sidan.
  2. Häll resten av oljan i stekpannan och öka värmen till medelhög. Lägg i köttet, i omgångar om så behövs, och bryn det runt om, ca 8-10 minuter. Vänd det några gånger under tiden.
  3. Lägg hälften av löken i botten av en gryta. Lägg i köttet, krydda med salt och peppar och lägg sedan resten av löken över köttet. Häll på Guinness, lägg ett lock på grytan och tillaga i ugnen i 3 timmar eller tills köttet är mycket mört.
  4. Servera det direkt ur grytan med kokt potatis och valfri grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.