Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oemotståndlig chokladpaj med päron

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Päron och mandel är ett kärlekspar som inte går av för hackor. Lägg till choklad och du hamnar i himmelriket. Du kan även använda små tartalettformar för små nätta portionspajer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala päronen och halvera dem. Skär ut kärnhuset och skiva sedan päronen hyfsat tunt.
  3. Mixa ihop vetemjöl, socker och smör i en matberedare eller nyp ihop för hand i en bunke. Avsluta med vattnet och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform med den.
  4. Mixa ihop mandelmassa, smör, grädde, maizena och kakao i en matberedare. Bred ut chokladfyllningen över degen. Sprid ut de skivade päronen över fyllningen och grädda pajen i 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Servera pajen gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.