Päron och mandel är ett kärlekspar som inte går av för hackor. Lägg till choklad och du hamnar i himmelriket.
Du kan även använda små tartalettformar för små nätta portionspajer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala päronen och halvera dem. Skär ut kärnhuset och skiva sedan päronen hyfsat tunt.
- Mixa ihop vetemjöl, socker och smör i en matberedare eller nyp ihop för hand i en bunke. Avsluta med vattnet och knåda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform med den.
- Mixa ihop mandelmassa, smör, grädde, maizena och kakao i en matberedare. Bred ut chokladfyllningen över degen. Sprid ut de skivade päronen över fyllningen och grädda pajen i 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Servera pajen gärna med lättvispad grädde.
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar