Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överbakad hummersoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förrätt till nyår kanske.... Lyxig soppa blir lätt en festlig överraskning under frasigt tak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och rensa humrarna. Dela köttet i bitar.
  2. Strimla fänkålen fint och hacka tomaterna.
  3. Ta ut 8 runda plattor i smördegen som är 1 cm större än ett ugnssäkert glas, typ duralexglas.
  4. Blanda hummer, fänkål och tomat i 8 sådana glas.
  5. Häll på soppa och konjak. Lägg i en klick crème fraiche. Lägg smördegsplattorna på varje glas och tryck till kanten. Hit kan man förbereda.
  6. Tips! Hummer går att byta ut mot kräftstjärtar.
  7. Sätt ugnen på 225°.
  8. Pensla degen med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.