Entrecote är ett utmärkt alternativ att byta till.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
väldigt god
väldigt god
En väldigt god "vuxen"marinad (barnen gillade den inte alls som man kanske kan förstå). Nästa gång kommer jag att hoppa över balsamvinägern för det smakade för mycke och jag är inte så förtjust i vinäger.
Vi upplevde ett Halleluja-moment igår! Det här var helt klart den godaste oxfilén jag har ätit i hela mitt liv! Så mör och så jättegod smak! Rekommenderas verkligen! Dock så hade jag ingen balsamvinäger hemma så jag tog äppelcidervinäger istället, jag hade en annan whiskeysort och jag glömde bort köttet så det marinerades snarare i 20 timmar än i 12. Men oj oj oj vad gott det var!
Hur gott som helst. Köttet blev verkligen smakrikt. Kommer jag göra fler gånger. Marinerade i 7 timmar och det blev bra det också. Tack för ett smarrigt recept!
Hej! Jag tackar så mycket för kommentaren. kul att du tyckte om det.
Vi valde din oxfilé som huvudrätt på nyårsafton, tillsammans med en potatiskaka och det blev verkligen lyckat! Alla åt som galna! Även de som inte gillar whisky gillade köttet, men jag kan tänka mig att det blir lite för "vuxet" för barn. Vi kommer garanterat laga detta fler gånger. Tack för ett toppenrecept, en klar femma!
Extremt god marinad klar 5:a! Däremot tog jag en rökig Whiskey sen hade jag ingen tomatpuré så det fick bli ett par matskedar passerade tomater med chili....
Skall marinaden värmas, å äta till det stekta köttet.......efter att köttet marinerats?