- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En tårta som går att variera i det oändliga!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen.
Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
Dela i tre delar. Alternativt köp färdiga tårtbottnar.
- Smält choklad och spritsa ut lagom tjocka strimmor på bakplåtspapper. Låt stelna, helst i kyl.
- Lägg den första delen på ett tårtfat, bred ut (valfri) fyllning.
Lägg på den andra tårtdelen och bre ut (valfri) fyllning.
Avsluta med sista tårtbotten.
- Blanda mascarpone, philadelphia, florsocker och vaniljsocker efter smak! Smaka er fram till vad just ni tycker om. Bred ut blandningen på tårtan. Täck på sidorna och uppepå.
- Kavla ut marsipan och täck tårtan,
Dekorera med chokladstrimmor och godisägg.
Publicerat den
6 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar