Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagulasch med gremolata

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna soppan har blivit en favorit hos både stora och små. Jag föredrar kyckling- eller kalkonfärs, men det går även bra med nöt-, bland- eller quornfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint. Skär paprikan i 1,5 cm stora tärningar.
  2. Bryn färsen i matfettet i en gryta. Tillsätt lök, paprika, paprikapulver. Stek i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong och koka upp. Koka i ett par minuter innan du häller ner pastan i soppan, håll koll på pastans koktid och låt soppan sjuda.
  3. Gremolata: tvätta citronen och riv av det yttersta lagret på skalet. Riv vitlöken på rivjärnets finaste sida. Strimla basilikan. Blanda ihop basilika, citron, vitlök och creme fraiche. Blanda ner röran i soppan när en minut återstår av pastans koktid. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.