En riktigt god och lite ovanlig kombination av smaker. Rätten blir dessutom snygg vid servering när man ugnsbakar den i folie.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt broccolin, skuren i små buketter när 5 minuter av koktiden kvarstår. Häll av vattnet i ett durkslag men spara lite av kokvattnet för att späda såsen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt krossad vitlök, peperoncino, tomater skurna i små bitar, sardellfiléer skurna i små bitar, finhackad persilja, strimlad basilika, salt och peppar.
- Fräs samman allt och späd eventuellt med lite kokvatten och låt såsen koka på låg värme i 5-8 minuter. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Blanda i pasta och broccoli.
- Häll över såsen med pastan och broccolin på ett stort aluminiumfolieark eller fördela på mindre ark för portioner. Tillslut folien väl och sätt in i ugnen ca 3-5 minuter.
- Lägg foliepaketet på ett uppläggningsfat och servera pastan med färskriven parmesanost.
Publicerat den
15 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar