Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god och lite ovanlig kombination av smaker. Rätten blir dessutom snygg vid servering när man ugnsbakar den i folie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt broccolin, skuren i små buketter när 5 minuter av koktiden kvarstår. Häll av vattnet i ett durkslag men spara lite av kokvattnet för att späda såsen.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt krossad vitlök, peperoncino, tomater skurna i små bitar, sardellfiléer skurna i små bitar, finhackad persilja, strimlad basilika, salt och peppar.
  4. Fräs samman allt och späd eventuellt med lite kokvatten och låt såsen koka på låg värme i 5-8 minuter. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Blanda i pasta och broccoli.
  5. Häll över såsen med pastan och broccolin på ett stort aluminiumfolieark eller fördela på mindre ark för portioner. Tillslut folien väl och sätt in i ugnen ca 3-5 minuter.
  6. Lägg foliepaketet på ett uppläggningsfat och servera pastan med färskriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.