Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost

(4 kommentarer)  
Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Annorlunda köttbullar. Till och med barnen tycker de är goda och saftiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ströbröd, vatten, salt och peppar i en skål och låt svälla i 10 min.
  2. Tillsätt lök, ägg, köttfärs och persilja och forma färsen till spolformade järpar med händerna. Det är lättare om man blöter händerna i vatten.
  3. Skär Philadelphiaosten i bitar och rulla till längder, ca lillfingersstorlek. Gör ett avlångt hål i järpen och lägg i 1 ostbit i varje järpe, tryck ihop färsen runtom järpen så att osten är ordentligt inbakad i järpen.
  4. Stek dem i en stekpanna på svag/medelvärme som vanliga köttbullar/järpar. Vänd dem då och då så att de behåller formen.
  5. Servera med hemlagat potatismos eller gör god gräddsås av skyn och servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • sikaal 8 september 2009

    Jättegott! Jag använde Hemgjord Boursin i. st. ff Phiadelphia annars följde jag receptet. Det är inte sista gången jag lagade det! Tack för ett bra recept :-) Lägger in en bild som du kan ta bort om du vill

  • snyggast 24 februari 2010

    jättte gott, jag blandade såsen med järparna i pannan

  • soccermum 3 januari 2011

    Jättegoda! Lite pillrigt men vad gör det ;)

  • christincarlsson 10 april 2011

    Helt okej

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.