Petits choux-bakelser med grädde och bär

Av ljuvligt len deg gör vi generösa petits choux-bakelser. Fyll dem med frisk apelsingrädde och fräscha bär.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bakelser
Petits choux-bakelser med grädde och bär
Källa: Hemmets Journal
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning:
4 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad apelsinjuice
100 g riven mandelmassa
Frukt eller bär

Kräm - Éclairer:
3 dl marzan eller vaniljkräm
1 1/2 dl vispgrädde
100 g blockchoklad

Betyg (2 röster)
Antal personer
10-12
Visningar:
6281
Sparat:
149

Gör så här

Koka upp vattnet tillsammans med matfettet. Tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel. Koka massan under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten och kanter.

Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna.

Tillsätt de två första äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Vispa upp det tredje ägget och rör ner det, lite i taget, tills degen är lagom fast.

Klicka eller spritsa ut degen på bakplåtspapper till runda eller avlånga bakelser.

Grädda mitt i 225° varm ugn ca 20 minuter, sänk sedan värmen till 200° och grädda i ytterligare 10 minuter. Observera att ugnsluckan får inte öppnas förrän efter drygt 10 minuter.

Bakelserna är mycket känsliga för drag.

Vispa grädden till skum. Rör ner juice och mandelmassa. Skär av ett lock på bakelserna och spritsa eller klicka i grädden. Toppa med frukt eller bär. Lägg på locket.

Rör samman vaniljkrämen med vispad grädde. Skär av ett lock. Spritsa eller klicka i krämen.

Smält chokladen i vattenbad och pensla locken. Låt chokladen stelna innan locken läggs på bakelserna.

LIKNANDE RECEPT

Bakelser recept
av JennyV
över 2 månader
av bikbok
över 2 månader
av pengsan
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.