Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzagrattinerad pasta á la Monika

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Underbart god "viktväktarrätt" som jag själv kombinerat ihop. Blir ungefär som en lasagne. Servera kålsalladen till så har du en riktigt god och nyttig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt vad det står på paketet. Slå av vattnet och skölj pastan med kallt vatten.
  2. Smula ner och koka färsen i lite vatten i cirka 10 min i en gryta. OBS! Vattnet skall nätt och jämt täcka färsen. Rör om så färsen smular sig som när man lagar köttfärsås. Under tiden färsen koker, så skala, skiva och hacka lök och squash. Häll den kokta färsen i en sil och sila bort vattnet (för att få bort fettet). Slå tillbaka färsen i grytan. Blanda i 2 dl vatten, tomatkross, tomatpuré, lök, squash, champinjoner, och persilja. Krydda med alla kryddorna och rör om väl. Låt allt puttra cirka 15 minuter. Slå maizenaredningen i köttfärssåsen till lagom tjock konsistens.Rör om väl och smaka av. Smörj en eldfast form med rapsolja eller olivolja. Varva pastan med köttfärssåsen i formen. Börja med den kokta pastan och sluta med köttsåsen. Sättes in rätten i ugnen 225 grader cirka 10 minuter. Lägg till sist på den rivna osten och fortsätt gräddningen tills osten smält och fått lite färg. Täck med folie om det skulle behövas. Servera med en god kålsallad till denna rätt.
  3. Kålsallad: Strimla kålen och lägg den i en stor rostfri skål. Riv morötterna. Tvätta och hacka paprikorna, och skiva purjolöken tunt. Koka vatten och slå vattnet över kålen, (= att slaka kålen). Låt kålen dra några minuter i vattnet. Sila bort vattnet. Blanda alla grönsakerna väl i en stor skål. Koka upp lagen. Häll den varma lagen över grönsakerna. Rör om grönsakerna några gånger med någon timmes mellanrum så grönsakerna och lagen blandar sig! Låt stå och dra över natten! Rör om i grönsakerna väl innan serveringen. Detta är nästan helt utan kalorier, så du kan äta mycket..
  4. Tips! Byt ut pastan mot skivad nykokt potatis och varva med köttfärssåsen, så har du en ”Moussaka på svenska”.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.