Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så enkel och god festrätt. Tänk bara på att förbereda plommonen så att de får dra i vinet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg katrinplommonen i vin i ca. 3 tim.
  2. Värm upp katrinplommonen med vinet i en kastrull i ca 5 min.
  3. Sätt ugnen på 225grader.
  4. Lägg matfett i en stekpanna och bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.
  5. Lägg över filén i en smord ugnssäker form. Snitta filén och stick in katrinplommon mellan skivorna. Lägg överblivna runt om.
  6. Häll vinet och Milda Mat i en kastrull och koka i 5 min. Red eventuellt med lite maizena.
  7. Häll såsen över köttet och stek filén i ugnen i ca. 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.