Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polentafrasigt lantbröd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Polentamjölet ger en krispig yta och gul färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 5 timmar.
  2. Strö ut polenta på arbetsbänken. Skrapa ut degen. Dra lite lätt i den och skär i avlånga bitar med hjälp av en degskrapa. Rulla varje bit i polenta utan att trycka ut luften. För över på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.