Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismosgratäng under osttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Barndomens älskade, hemlagade potatismos växer vi väl aldrig ifrån. Här bjuder du dock moset i mer vuxen tappning, under ett frasigt och doftande osttäcke. Perfekt till skivat kött eller till en grönsaksrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten ca 20 minuter eller tills den är helt mjuk. Häll av vattnet och ställ grytan på plattan så att potatisen ångar av väl och blir lite torr.
  2. Mosa potatisen i en potatispress eller med en elvisp, lägg i matfett och rör till en slät massa. Värm mjölken och pressa ner vitlöksklyftorna i den.
  3. Häll lite mjölk i taget i potatismoset och rör om kraftigt så att det blir ett jämnt och fint mos. Smaka av med salt. Smörj en gratängform med matfett och fördela moset i den.
  4. Vispa grädden tjock, rör ner osten och bred allt över moset. Strö på ströbröd och gratinera i 250 grader ca 15 minuter eller tills gratängen fått guldbrun färg och är riktigt het.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.