- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Bra för dig som idrottar, tränar och håller igång mycket. Men även god för dig som behöver en stadig måltid!
Instruktioner
- Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord teflonform. Låt formen vila i kylen ett tag.
- Sätt ugnen på 200°.
- Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och blanda om. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ungefär 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
- Strimla tomaterna, skär oliverna och kalkonen i mindre bitar. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna, oliverna och kalkonen samt smula över fetaosten.
Vispa ihop äggen och mjölken, krydda med peppar och häll blandningen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
- Jag åt pajen med en blandad sallad. Om man är väldigt hungrig kan man äta den med en bit kött eller fisk. Jättegott!
Publicerat den
29 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar