Jättegott bröd med rostade pumpakärnor.
Instruktioner
- Rosta pumpakärnorna i en torr, het panna tills det knäpper om dem och de börjar bli gyllenbruna. Rör om hela tiden. Låt pumpakärnorna svalna.
- Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt sirapen och saltet.
- Blanda ner de båda mjölsorterna och arbeta samman till en blank och smidig deg. Tillsätt pumpakärnorna mot slutet av knådningen och arbeta tills de är jämnt fördelade.
- Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman lätt. Forma till ett runt bröd. Lägg brödet upp och ner i en väl mjölad jäskorg, så att brödet inte fastnar.
- Låt jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp varsamt upp det färdigjästa brödet på bakpappersklädd plåt och ställ in i nedre delen av ugnen. Sänk genast ugnsvärmen till 200 grader och grädda brödet i ca 30 min.
Publicerat den
5 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar