Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkcocktail med tomatgelé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag bjöd på denna goda och lättlagade räkcocktail som förrätt: Den blev ganska mättande så jag fick lite rester över på huvudrätten.

Ingredienser

Instruktioner

Skär paprikan i tärningar, finhacka rödlöken och dillen. Blanda räkhacket samt majonnäs och smaka av med peppar. Lägg upp röran i fyra cocktailglas och ställ i kylen.   Blötlägg gelatinbladen i ca 10 minuter. Krama ut vätskan ur dem och låt dem smälta sakta i ungefär ½ dl passerad tomat på spisen. Blanda i resten av tomaterna. Låt svalna, men inte stelna. Skeda över 2-3 matskedar tomatsås över räkröran och låt stå i kylen några timmar tills det geleat sig. Hit kan man förbereda en dag innan.   Inför serveringen lägger man en sked löjrom och en sked crème fraiche på varje portion och dekorerar med några räkor och en liten dillvippa. Några varv med pepparkvarnen över det hela blir gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.