Rådjursgryta med hemlagat potatismos
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar och bryn det i matfett i en stekgryta. Tillsätt fond och vatten och koka upp. Skumma väl. Lägg lagerblad, enbär, peppar och timjan på lite gasväv och knyt samman till en "påse" och lägg ned i grytan. Tillsätt muscovadoråsockret. Koka i 20 minuter.
- Skala lök, kålrot och morötter. Ansa svamparna. Skär morötterna i centimetertjocka slantar. Dela champinjonerna i 2-4 bitar beroende på storlek. Skär kålroten i tärningar. Bryn löken och champinjonerna i matfett i ett stekjärn. Lägg lök och grönsaker i grytan och koka i ytterligare 15-20 minuter.
- Tag upp kryddpåsen. Red av med potatismjölet utrört i litet vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och muscovadoråsocker.
- Skala och tärna potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda i mjölk, margarin, ost och muscovadoråsocker. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
4 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott. Hade i några dl rött vin i st f vatten. Kryddade lite hårdare. Moset med Västerbottenost var gott.