Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll och couscous med spenat och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras med rostade grönsaker och en underbar mangosalsa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Revbenen: Lägg revbenen med köttsidan upp på ugnsfast form. Pensla med soja och krydda. Stek i ugn 175° i 1 tim. Vänd på revbenen och pensla på soja och krydda andra sidan. Stek i ytterligare 30-40 minuter (tills köttet går att lossa från benen).
  2. Couscousen: Koka upp 4 dl vatten och lägg i en tärning grönsaksbuljong. Häll i couscousen och lägg på locket. Ställ åt sidan så couscousen får svälla.
  3. Klipp baconet i små bitar och stek knaprigt. Häll av fettet ur pannan. Skär den frysta spenaten i bitar och rör ner i baconet. Häll på grädden och låt koka ihop några minuter. Salta och peppra.
  4. Rör ner en liten klick smör i couscousen och blanda i spenat- och baconblandningen.
  5. Mangosalsan: Blanda ingredienserna till mangosalsan (eller mixa om du vill ha en slätare konsistens) och servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.