Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med spenat och bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett eget nyttigt och enkelt påhitt som gjorde succé hemma. De flesta ingredienserna finns ofta hemma. Inga konstigheter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader och smörj en ugnsäker gratängform.
  2. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i gratängformen, salta pch peppra och pressa i en vitlöksklyfta.
  3. Klipp bacon i 2 cm stora bitar och stek lätt, det ska inte bli knaprigt.
  4. Blanda i bacon, grädde och spenat med potatisen. Om spenaten är fryst, tina upp den i micron.
  5. Strö ett jämt lager riven ost över gratängen.
  6. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.