Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd currylax med grönsaker och ris

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Hemmagjord curry som passar till lax eller kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta kryddorna (förutom gurkmeja och ingefära) i en torr stekpanna. Mal kryddorna i en mortel tillsammans med sesamolja.
  2. Du kan justera mängden kryddor efter egen smak. Det blir ungefär 1 dl och du behöver inte allt. Spara och använd resten nån annan gång.
  3. Börja koka riset då det tar längst tid. Stek lök och vitlök i matolja och häll i ca 3 msk av curryblandningen. Häll i coccosmjölk.
  4. Lägg i lax, broccoli och hericot verts. Låt puttra tills laxen är genomkokt och grönsakerna har spänts. Kläm över lite lime och smaka av med sesamolja och salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.