Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris med grönsaker och pinjenötter

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god och enkel maträtt som passar både lunch och kvällsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg riset i blöt 20 minuter och skölj det därefter. Under tiden, hacka löken och stek den gyllenbrun i olja på svag värme. Häll i de frusna grönsakerna och rör om, lägg gärna lock på för att inte råka mosa grönsakerna men ändå få dem mjuka och ej vidbrända.
  2. När grönsakerna är klara, häll i riset och fyll stekpannan med vatten ca 1 cm över riset. Salta och peppra och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp under omrörning, men rör sedan om tills riset är klart under svag värme endast ibland för att inte råka förstöra riset.
  3. Häll olja i en stekpanna. Lägg fram en stor sil med små hål bredvid dig för att snabbt kunna sila bort oljan när nötterna är klara. Låt oljan bli varm och sänk sedan värmen till ettan. Lägg i pinjenötterna och skaka stekpannan hela tiden så att nötterna inte bränns vid. Testa gärna med endast en nöt först för att se hur varm oljan är så du inte råkar bränna vid alla nötter på samma gång. När nötterna har blivit lite gyllenbruna kan du direkt ta silen och sila bort oljan, för när nötterna är klara fortsätter de lätt att steka sig själva i den varma oljan vilket gör det viktigt att ha silen nära till hands.
  4. Häll riset med grönsakerna i en skål eller på en tallrik och lägg pinjenötterna ovanpå riset. Servera gärna med vitlöksbröd till samt naturell yoghurt utblandat med lite vatten, gurka, salt och vitlök och ett par isbitar i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.