Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rött ris med kyckling och chorizo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kycklinglårfilé med kryddig chorizo, gestost, spenat och nötter sätter verkligen piff på riset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken sakta i olivolja. Tillsätt vin, vatten och ris. Koka riset under lock enligt anvisning på förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ånga av.
  2. Putsa och stek kycklingfiléerna i olivolja, ca 3 minuter per sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  3. Varmhåll kycklingen under folie och skär i skivor vid servering.
  4. Skär korven i slantar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ner kyckling, korv och spenat i riset. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp på tallrikar och smula över getost och strö på nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.