Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosékyckling med Krämig Risotto & Limesås

 
Skriv ut

Låter nice

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa rosépepparkornen och svartpepparkornen i mortel tillsammans med saltet! Gnid in kycklingfiléerna med kryddan och stek kycklingfileérna i het stekpanna runtom så de får fin färg. Sänk värmen, gärna på med lock och låt stå tills de är helt genomstekta, ca 15-20 min beroende på storlek. Kolla så att köttet är genomstekt, det får inte vara rosa köttsaft utan genomskinligt och köttet ska vara vitt rakt igenom.
  2. Risotton; Finhacka schalottenlök och fräs på i stekpanna med olja + lite smör bara så den blir lätt genomskinlig, inte bränd! Tillsätt riset och rör om sparsamt. När riset blivit sådär gyllene och genomskinligt (ca 2 min) slår du på buljong lite i sänder vartefter det kokar bort! Fortsätt så tills all buljong tilsattas. Ta bort pannan från spisen, rör försiktigt ner parmesanosten och låt risotton vila ca 1min för att “kräma till sig”! Ev. salta & peppra!
  3. Limesåsen; Smält en klick smör i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa ihop en snabb bottenredning. Späd på med buljongen. Pressa ner limejuicen, låt koka upp och sänk sedan värmen. Tillsätt grädden och smaksätt med salt & vitpeppar. Smaka av! Ev. mer lime, ev mer krydda!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.