- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Saffran och jordnötter gifter sig med en underbar smak och kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt! Med den söta och den salta smaken bildas en smaksensation i munnen.
Dessutom, vem gillar inte vit choklad och kladdig kaka? Hela familjen kommer garanterat gilla den!
Instruktioner
- Bryt ner den vita chokladen i en kastrull och ha i smöret. Ställ på spisen på en låg värme och låt det smälta sakta.
- Medan smörblandningen smälter vispas ägg, socker och vaniljsocker till en vit och pösig smet.
Blanda ner saffranet i smörblandningen när den är helt slät. Blanda sedan ner den i den pösiga äggsmeten.
- Häll sedan i mjölet och blanda ordentligt.
Ha till sist i jordnötterna och blanda försiktigt tills jordnötterna är jämt fördelade i smeten.
Häll sist i smeten i en smord form med löstagbar kant och ställ in i ugnen på 200 grader i 12-17 min.
När du tagit ut kakan så ska mitten vara kladdig och mumsig!
Publicerat den
23 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar