Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad butternutsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En enkel, mustig och god soppa som passar utmärkt en kall höstdag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela squashen på mitten, gröp ur innanmätet och skär bort allt skal, skär sedan i bitar. Lägg squashbitar, lök, rosmarin och vitlök i en långpanna, ringla över olivoljan, salta och peppra. Stek i ugnen tills squashen är mjuk, ca 15 minuter. Rör gärna runt någon gång under tiden.
  3. Ta sedan ut långpannan ur ugnen och häll allt i en stor kastrull. Tillsätt vin, grädde, vatten och kycklingfonden/buljongtärningen.
  4. Mixa allt till önskad konsistens.
  5. Värm sedan upp soppan och låt den småputtra i ca 10 minuter så alla smaker kommer fram.
  6. Servera gärna soppan med en klick créme fraiche eller hyvlad parmesan ost och/eller rostade pumpakärnor. Ha gärna ett gott bröd till också.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.