Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med örter och romfyllning

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Detta är en festligare variant av omelett. Rullas som en rulltårta med en fyllning av färskost, stenbitsrom, persilja och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll omelettblandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper (smörj gärna pannan så att bakplåtspappret ligger på plats). Se till att hela pannan är jämnt täckt av äggsmet. Grädda mitt i ugnen i 200ºC i 8 minuter.
  2. Hacka örterna och bred ut på en ren yta. Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna.
  3. Blanda färskosten med romen och bred ut omeletten, rulla ihop som en rulltårta, dela i lagom stora munsbitar (det blir ca 14 snittar) och ställ kallt till strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.