- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
De färdiga kryddblandningarna sätter karakteristisk smak på pajen, som inte är speciellt stark.
Instruktioner
- Blanda mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
Tillsätt vattnet och blanda hastigt samman till en deg.
- Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt i ca 20 minuter, sätt ugnen på 200°.
- Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
- Stek köttfärsen i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
- Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Garnera med paprika och bladpersilja.
Publicerat den
24 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
behöver man inte ha fett i pajdegen?
100 g mjöl, ska nog vara 100g smör/margarin :)