Här ligger köttet på en grönsaksbädd smaksatt med vin, buljong och färska örter. Köttet blir extra mört och saftigt och smakar helt underbart.
Instruktioner
- Hacka timjan och rosmarin fint. Skölj köttet under kallt vatten och torka av det. Skala vitlöksklyftorna. Pressa ½ vitlöksklyfta och blanda den med 1 msk olja och en tredjedel av den hackade timjanen. Salta och peppra köttet och pensla det med örtoljan. Marinera minst en timma i kylen. Hacka resten av vitlöken.
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp resten av oljan i en ugnsfast gryta. Bryn köttet kraftigt runtom och ta sedan upp det ur grytan.
- Fräs vitlök, lök och resten av grönsakerna i grytan under omrörning. Tillsätt tomatpuré, 1 dl vin och 1½ l buljong. Krydda med salt och peppar och tillsätt rosmarin, lagerblad och resten av timjanen.
- Lägg köttet ovanpå grönsakerna. Sätt in i ugnen och ugnsstek 35-40 minuter. Vänd köttet en gång och tillsätt resten av buljongen under stektiden.
- Ta ut grytan och stäng av ugnen. Slå in köttet i aluminiumfolie och låt det vila. Koka upp såsen i grytan på plattan, tillsätt resten av vinet och låt kola ihop 10 minuter.
- Ta upp lagerbladet. Mixa såsen hastigt med en handmixer så att det blir kvar en del hela bitar i såsen. Ta ut köttet och häll skyn från foliepaketet i såsen. Skär köttet i skivor och servera med såsen.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar