Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranpannacotta med pepparkakssmul

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter.
  2. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinblanden ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacotta i vattenskjölda koppar.
  3. Låt stelna i kyl i ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul.
  4. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Eery 23 december 2009

    Underbart krämig och god! Vi åt efterrätten med varmrörda hallon, dom bröt av fint mot pannacottans sötma. Rekommenderar den varmt som sött efter julmaten!

  • Lippe70 2 januari 2010

    Håller precis på att göra pannacottan...... Doftar ljuvligt! Lovar att återkomma under kvällen.

  • Lippe70 6 februari 2010

    Halloj...... Skulle ju återkomma på kvällen när vi ätit pannacottan!! Det var ett tag sedan :) Den blev riktigt god och uppskattad!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.