Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmuffins med pepparkakssmörkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Minimuffins med saffranssmak toppade med pepparkakskryddad smörkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda ner saffran och mjölk.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner smörblandningen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ner i äggvispet. Tillsätt citronskal.
  5. Ställ ut minimuffinsformar på en muffinsplåt. Klicka ner smeten i formarna.
  6. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Rör smör och florsocker pösigt. Blanda ner äggulan och rör det slätt. Blanda ner pepparkakskryddan.
  8. Klicka eller spritsa smörkräm på muffinsen. Dekorera ev med silverkulor.
  9. Tips: Byt ut pepparkakskryddan i smörkrämen mot rivet citronskal eller stött kardemumma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evelinamarina 4 december 2012

    Kan man frysa pepparkakskrämen tror du? Eller blir den konstig när den tinar då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.