Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviabiffar med rostade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasiga vegetariska biffar med smak av salvia. Genom att rosta tomaterna får man fram en riktigt intensiv smak, även från tråkiga butikstomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salviabiffar: Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem i kallt vatten. Finhacka den gula löken. Häll ner vita bönor, lök, majsmjöl, salvia, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Du kan även mosa sönder bönorna med en gaffel. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i olivolja.
  2. Rostade tomater: Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i klyftor och lägg på en plåt. Skiva gul lök och vitlöksklyftan. Blanda lök, olivolja, kapris, socker, salt och svartpeppar med tomaterna. Rosta tomaterna ca 20 minuter eller tills de fått fin färg och mjuknat.
  3. Servera salviabiffarna och de rostade tomaterna tillsammans med kokt ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.