Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviakryddad levergryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Jag brukar köpa lever när det är extra billigt, denna leverstuvning är lätt att göra och blir jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär levern i strimlor.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap. Späd med grädden. Låt grytan koka på svag värme 3-5 minuter. Inte längre, då blir levern hård.
  4. Servera med kokt ris och grönsallad.
  5. Jag brukar steka bacon i strimlor och lägga i grytan mot slutet.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gds877 6 september 2010

    Tycker om lever och har testat detta recept, blev jättegott. Tack

  • hanna_bohren 20 maj 2014

    Så gott och mört! Tom 5-åringen älskade det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.