Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god och festlig rätt som alltid väcker uppskattning, dessutom är den väldigt lätt att göra. Vill man så kan den göras mycket mager utan att man förlorar i smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. (Sandefjordssmörsås kan vara svår att få tag så hittar du det inte kan du byta till tot. 2 påsar Hollandaise i stället.)
  2. Värm ugnen till 200-225°C.
  3. Blanda de båda såspulverpåsarna med crème fraiche. Rör tills klumpfritt. Tillsätt grädden och värm såsen (behöver inte koka upp).
  4. Lägg laxen i en ugnsform (med skinnsidan ner om det är skinn på). Slå såsen över så den täcker laxen. Skala räkorna lägg dom över laxen. Peta gärna ner dom delvis i såsen (ser festligare ut om dom syns lite).
  5. Sätt in i ugnen och gratinera ca 15-20 minuter. Servera med pressad eller kokt potatis och en fräsh sallad och ev. citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monkan1 27 januari 2008

    Lagade denna fantastiskt goda fiskrätt igår, då vi hade middagsgäster. Kommer att laga den många gånger !!! Och så enkelt att tillaga!

  • Lilljeppe 29 mars 2009

    Ett toppen recept. Jag hade ingen creme fraich hemma, så vi tog vispgrädde och hade i pulvret och vispade med elvisp. Det bler super gott. 5 poäng får den av familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.