Saftig senapstorsk med en läcker apelsinsmörsås och pärlcouscous blir en snabblagad och annorlunda rätt på middagsbordet.
Du kan byta ut pärlcouscous mot vanlig couscous, men då serveras yoghurtröran bredvid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda med 2 krm salt och bred över senapen. Stek i ugn i ca 10 minuter, tills fiskens innertemperatur är 60 grader. Stek ströbrödet frasigt i en panna med 1 msk olja. Koka broccolin spänstig i lättsaltat vatten.
- Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Koka upp apelsinsaft, 1 msk vinäger, 1 krm salt och ½ krm peppar i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp. Mixa såsen skummig med en mixerstav.
- Häll av vattnet från couscousen. Finstrimla gräslöken. Rör i yoghurt, gräslök och 1 krm salt i couscousen.
- Servera torsken med couscous, broccoli och smörsås. Strö över klippt gräslök och ströbröd.
Publicerat den
18 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar