Denna paj är syrligt god, och en aning nyttigare än "vanliga" pajer.
Instruktioner
- Blanda mjöl, tärnat smör, salt, farinsocker och 3 msk vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt degen vila 1timme i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen på 6 och kavla ut varje del till en rund platta.
Klä de smorda formarna med degen och se till att den når upp en bit på kanten.
- Nagga pajerna med en gaffel, och baka i mitten av ugnen ca. 9 minuter.
Ta ut formarna och öka sedan värmen till 225 grader.
Blanda kesella, ägg, potatismjöl och citrusskalen i en bunke.
Fyll de förbakade pajskalen med hälften av blåbären (100g), fördela fyllningen jämnt i varje form och lägg på resten av blåbären.
- Sätt in pajerna i mitten av ugnen och baka ca. 30 minuter eller tills ovansidan är gyllene.
Ta ut formarna och låt dem svalna.
Sikta över florsocker och servera.
- Det går också bra att göra en stor paj.
Baka den då i en smord springform (22-24 cm) 40-45 minuter, eller tills ovansidan är gyllene.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar