Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinande gul rissallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bjud på en starkt lysande och otroligt god sallad. Perfekt som tillbehör på buffébordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt 2 tsk gurkmeja i vattnet. Skölj riset i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala mangon och skär i mindre tärningar. Skär rödlöken, avokadorna och tomaterna i tunna klyftor. Skär bort skalet på apelsinerna, även det vita. Skär sedan ut klyftorna ur apelsinerna med en vass kniv. Du skär alltså mellan hinnorna som skiljer klyftorna åt.
  3. Sprid ut babyspenaten på ett serveringsfat. Toppa med riset, de klyftade grönsakerna och de filéade apelsinerna. Pressa över saften ur det som är kvar av apelsinerna. Salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.