Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkomelett med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska familjen med en fräsch och färgrik omelett. God skinka, vitaminrik och saftig paprika och smält ost ger energi och massor av smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 2 msk smör i en stekpanna över medelvärme. Lägg i röd och grön paprika och lök. Fräs under omrörning cirka fem minuter tills grönsakerna är mjuka. Strö över ½ tsk salt och nymald svartpeppar. Tillsätt skinkan och fräs tre-fem minuter tills allt är genomvarmt. Ta stekpannan från värmen.
  2. Blanda 3 ägg, 1 msk grädde och 1 krm salt väl i en skål med en gaffel. Ta en teflonstekpanna som är ca 22 cm i diameter. Hetta upp pannan över hög värme, lägg i 1 msk smör och låt smälta. Sväng runt stekpannan och häll i äggblandningen. Sänk till medelvärme.
  3. Stek tills kanten på omeletten är fast. Lyft omeletten försiktigt på ena sidan och luta stekpannan så att den oststekta äggsmeten rinner ner under omeletten. Stek 45 sekunder. Lyft sedan på omelettens andra sida och gör samma sak. Stek tills omeletten är helt fast.
  4. Vänd omeletten och lägg en fjärdedel av skinkblandningen samt 1 dl ost på halva omeletten. Stek tills osten börjar smälta och stjälp över den andra halvan. Servera genast. Gör sedan ytterligare tre omeletter på samma sätt med resten av ingredienserna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.