Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Småländsk äggpannkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett gammalt recept, som kommer från min mamma .

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggen lätt och blanda i socker och mjöl . Värm mjölken till ca 40 grader. Häll mjölken i äggsmeten och vispa den slät. Blanda i ostlöpen och häll i en stor eldfast, smord form. Strö över den hackade mandeln. Låt formen stå övertäckt på varm plats, t.ex ovanpå spisen, tills blandningen stelnat. Grädda i 200 grader ca 40 min. eller tills den höjt sig och fått fin färg. Låt kallna innan den skärs i . Serveras uppvärmd med en god sylt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.