En enkel och god smörgåstårta.
Bilder kommer...
Instruktioner
- Skär bort alla kanter på brödet.
- Lager 1:
Hårdkoka 10 av äggen.
Lägg 12 skivor bröd på en ugnsplåt.
Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde.
Bred ut det på brödet.
- Lager 2:
Lägg 12 skivor bröd på äggröran.
Blanda ihop leverpastejen med Bostongurka och 1 dl vispgrädde till en smet.
Bred ut det på brödet.
- Lager 3:
Lägg 12 brödskivor på leverpastejen.
Blanda ihop mjukosten med den skurna skinkan
och 1 dl vispgrädde.
Bred sedan det på brödskivorna.
- Avsluta med 12 skivor bröd.
- Blöt 2 stycken kökshanddukar ordentligt, nästan så det droppar om dem.
Täck sedan hela tårtan med dem.
Ställ nu in tårtan i kylskåpet över natten.
- Garneringen:
Hårdkoka de 6 äggen.
Blanda mjukosten med 1-2 dl vispgrädde, den skall inte vara för hård men inte heller för lös.
Täck hela tårtan med osten.
Tryck fast den rökta skinkan runt om hela tårtan,
låt en liten bit av skivan sticka upp över kanten.
Jag delar köttbullarna och tomaterna i 2 bitar.
Ostskivorna delar jag i 4 delar som jag rullar ihop
och trycker ner på högkant.
Äggen delar jag i 6 klyftor.
Gurkan brukar jag antingen hacka eller strimla.
Nu är det bara att släppa loss fantasin och dekorera tårtan.
- Lycka till.....
Publicerat den
20 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanske en dum fråga men ska grädden vispas?
Inga frågor är dumma....nej grädden skall inte vispas.
Hej Ylva, Underbart gott och uppskattat. (Hade helt \'tappat bort\' smörgåstårtan under årens gång.) Jan
är det landgångsbröd man använda sig av?