- Serverar: 20-30 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett gott alternativ till semlor på fettisdagen. Snabbt och mycket enkelt att göra. Mjuka bollar, som bara smälter i munnen. De är så läckra! Barnen kommer att älska dem… klart inte bara barnen :)
Instruktioner
- Blanda Kesella och ägg i en bunke tills du får en jämn massa. Tillsätt siktat mjöl, bakpulver och salt. Därefter blanda alltsammans ordentligt till en jämn och fluffig deg.
- I en låg och bred kastrull värm oljan till 175 grader.
- Med hjälp av en sked lägg små klickar av degen i den heta oljan. Försök forma degen till små bollar, annars gör det inget om de blir oregelbundna.
- Obs! Var försiktigt så att du inte bränner dig.
- Fritera munkar tills de får fin brun färg, ca 3-4 minuter
- Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något.
Publicerat den
7 februari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett supergott recept! Det här kommer jag spara i mina bästa recept :-)