Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små munkar med Kesella vanilj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gott alternativ till semlor på fettisdagen. Snabbt och mycket enkelt att göra. Mjuka bollar, som bara smälter i munnen. De är så läckra! Barnen kommer att älska dem… klart inte bara barnen :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda Kesella och ägg i en bunke tills du får en jämn massa. Tillsätt siktat mjöl, bakpulver och salt. Därefter blanda alltsammans ordentligt till en jämn och fluffig deg.
  2. I en låg och bred kastrull värm oljan till 175 grader.
  3. Med hjälp av en sked lägg små klickar av degen i den heta oljan. Försök forma degen till små bollar, annars gör det inget om de blir oregelbundna.
  4. Obs! Var försiktigt så att du inte bränner dig.
  5. Fritera munkar tills de får fin brun färg, ca 3-4 minuter
  6. Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kristin1979 20 september 2013

    Tack för ett supergott recept! Det här kommer jag spara i mina bästa recept :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.