Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med mandelmassa och kesella

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

God och saftig kaka. Godast dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Tillsätt mandelamssan och kesellan.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner i smeten. Smeten blir tjock så försök fördela smeten i formen.
  5. Skär äpplet i klyftor och stick ner dom till hälften i smeten, strö över lite kanel.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.