Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små rårakor med löjrom och pocherade vaktelägg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

kom över vaktelägg (chefen är hönsfarmare) och ville testa någonting gott, å detta va gott! Hittade detta på recept.nu där det åxå står såhär: Klassisk svensk husmanskost i lyxdräkt! Det går bra att använda lax-, forell-, löj- eller sikrom till den här rätten. Att pochera vakteläggen är enkelt – vinägern hjälper dem att hålla formen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck vakteläggen hela i en skål och slå över vinägern. Låt stå och dra i 15 minuter. Lägg isbitar och 1 dl kallt vatten i en skål. Koka upp ca 1 liter vatten, dra av kastrullen från värmen och slå i ägg och vinäger i vattnet. Låt äggen sakta koagulera i det heta vattnet. Det tar ca 1–2 minuter. Lyft försiktigt över äggen i isvattnet, ett i taget. När äggen är kalla, lyft över dem på en handduk att rinna av.
  2. Rårakor: Skala potatisen och riv den grovt. Stek fyra plättar gyllenbruna på ena sidan i olja. Vänd och tillsätt smöret i pannan och stek även andra sidan gyllenbrun. Krydda rårakorna med salt och peppar. Lyft upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Skär gräslöken smått. Servera varje råraka med ett pocherat vaktelägg, en liten klick rom, finskuren gräslök och gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.