- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den här socker kakan vill man inte ska ta slut. Perfekt till många saker. Receptet är enkelt att komma i håg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg socker vitt.
Rör i mjöl bakpulver.
Fyll på med vattnet och vispa tll en jämn smet.
Fyll sockerkaksformen.
Sätt in i ugnen på 175 grader ganska långt ner i ugnen. Titta på kakanom den behöver täckas. Stick med en sticka för att se att den är klar.
- Gör fyllningen.
Smält smör häll i mjölk och vanilj socker vispa ca 1 minut när det kokar. Låt det svalna lite.
Dela kakan mitt i tu häll fyllning på båda bottnarna och lägg dem samman igen. Låt allt svalna en stund.
- Florsockra över med sil innan servering.
- Detta recept använder jag (utan fyllning) även till tårtbotten.
På sommaren häller jag det i en liten långpanna och strör färska bär över och gräddar den i ca 20 minuter.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättesaftig och god! Denna kommer vi säkerligen att göra igen!
Lätt att göra och väldigt god! Den kommer jag göra även nästa gång det är dax för tårta!
Den var verkligen god och enkel att göra, blev hög och fin. Den kommer jag att göra fler gånger. Högsta betyg.
Jättegott!!! Använde strösocker i stället för ströbröd. Det heter ju sockerkaka! :)
Full pott med stjärnor och jag gjorde av dessa goda bottnar en tårta med grädde och hallon. Hög och vacker och fin blev den! Smaken påminde mig om min barndoms tårtor :-) /kram Bappi Ps Fuktade botten med dricka också *ler*
Min står i ugnen just nu! :D