Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti Carbonara

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spagetti Carbonara blir godast om man gräddkokar spagettin istället för att lägga såsen ovanpå spagettin. Låt allt sjuda ihop en stund!

Ingredienser

Instruktioner

Koka spagettin. Strimla baconen och knaperstek den tillsammans med lök. Koka försiktigt upp grädden. Häll av spagettin och tillsätt bacon och spagetti i grädden. Låt allt få ett hastigt uppkok och krydda med svartpeppar. Lägg en rå äggula och parmesanost på varje portion.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mumsan 20 oktober 2008

    Mumsigt och enkelt! Förvirrande angående peppar, kryddpeppar i ingredienserna och svartpeppar i "gör så här"? Jag körde iallafall med svartpeppar, tycker det ska vara det i en Carbonara

  • Annapannacotta 29 maj 2009

    Fantastiskt! Utan tvekan den godaste carbonaran som jag och sambon ätit. Har länge varit skeptisk till att laga rätten själv eftersom det aldrig har blivit riktigt bra. Men nu, med det här receptet, blir det ett par gånger i månaden i alla fall :-) (p.s vi tog svartpeppar, inte kryddpeppar som för mig är mer en julkrydda d.s)

  • danielcordes 1 februari 2010

    det ska va hela ägg i en corbonara och ingen grädde. Svartpeppar ska användas och absolut inte kryddpeppar. Äggen ska läggas i pastan när den är av runnen och sedan sättas på värme med omrörning tills äggen börjar tjockna, de får alltså inte koagulera helt. MVH Daniel

  • miramamman 14 juni 2010

    Jag gör min carbonara med både hela ägg (minst 3 i en 4 portioners laddning) och grädde, som får puttra ihop på spisen under omrrörning, tills det krämat till sig, sen kryddar vi med mycket svartpeppear och kvarnsalt.

  • joseefinjohansson 12 mars 2012

    Jättegott blev det. Tog dock bort löken och krydda vitlök över det hela, en fempoängare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.