Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris- och spenatrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt rätt för dig som varken har tid eller lust att stå och röra i grytan. Ställ risotton i ugnen och låt den bli färdig helt på egen hand.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Hacka spenaten grovt och dela sparrisen i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och lägg i löken. Fräs två-fyra minuter tills löken är mjuk och genomskinlig.
  3. Rör ner riset så art det blandas med olivoljan. Tillsätt kycklingbuljong, spenat, sparris och salt. Låt allt koka upp. Ta grytan av plattan och rör ner hälften av parmesanosten samt lite nymald svartpeppar.
  4. Smörj en ugnsfast gratängform med smör och häll i risblandningen. Platta till ytan med en sked och strö över resten av parmesanosten. Täck med lock eller aluminiumfolie.
  5. Grädda i ugnen cirka 40 minuter tills riset blivit mjukt och tagit upp nästan all vätska. Risotton ska inte vara soppig utan fast.
  6. Servera direkt med riven ost och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.