Denna matiga frittata kan med fördel göras dagen före servering så att "den satt sig". En matig paj utan pajdeg.
Frittatan kan även först stekas i stekpannan ca 10 minuter och sedan gratineras i ugnen ca 10 minuter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 240 grader.
- Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar, koka "al dente" ca 10 minuter. Strimla, lök, paprika, squash och vitlök, fräs alltsammans i olivolja i en stekpanna några minuter. Grovriv osten och skär bacon i små bitar.
- Smörj en ugnsform och fördela jämnt den kokta potatisen, grönsakerna och bacon i den, toppa med osten. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills frittatan fått fin färg och känns fast, ca 15 minuter.
- Servera frittatan varm med färsk timjan på toppen, som en tårtbit, tillsammans med en klick créme fraiche och sockerärter.
Publicerat den
21 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar