Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash-, bacon- och cheddarfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna matiga frittata kan med fördel göras dagen före servering så att "den satt sig". En matig paj utan pajdeg. Frittatan kan även först stekas i stekpannan ca 10 minuter och sedan gratineras i ugnen ca 10 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Skala potatisarna och skär dem i mindre bitar, koka "al dente" ca 10 minuter. Strimla, lök, paprika, squash och vitlök, fräs alltsammans i olivolja i en stekpanna några minuter. Grovriv osten och skär bacon i små bitar.
  3. Smörj en ugnsform och fördela jämnt den kokta potatisen, grönsakerna och bacon i den, toppa med osten. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills frittatan fått fin färg och känns fast, ca 15 minuter.
  4. Servera frittatan varm med färsk timjan på toppen, som en tårtbit, tillsammans med en klick créme fraiche och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.