Jättegod och lite annorlunda paj som kan kryddas extra om man gillar lite starkare mat.
Pajformens diameter ska vara ca 30 cm.
Instruktioner
- Skär smöret i små bitar.
Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 225ºC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
- Skala och hacka löken fint. Fräs nötfärsen i smör i en varm stekpanna och kom på löken.
Kom på tacokrydda och vatten och låt det stå och småkoka tills vattnet är borta. Häll köttfärsen i pajformen.
- Ansa, skölj, och skär ner grönsakerna i mindre bitar. Riv eller pressa vitlöken fint. Ta bort kärnorna ifrån tomaten och skär den i mindre biter.
Blanda ihop alla grönsakerna med crème fraichen och osten och krydda med salt och peppar.
Häll det sen i pajformen och få det i ett jämnt lager.
- Sätt ugnen på 200°C och grädda pajen mitt i ugnen i 10-15 min så den får fin färg.
- Låt svalna före den skärs upp i bitar och serveras med te.x sallad
Publicerat den
8 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar