Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj med krämigt crème fraichetäcke

 
Skriv ut

Jättegod och lite annorlunda paj som kan kryddas extra om man gillar lite starkare mat. Pajformens diameter ska vara ca 30 cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225ºC. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  2. Skala och hacka löken fint. Fräs nötfärsen i smör i en varm stekpanna och kom på löken. Kom på tacokrydda och vatten och låt det stå och småkoka tills vattnet är borta. Häll köttfärsen i pajformen.
  3. Ansa, skölj, och skär ner grönsakerna i mindre bitar. Riv eller pressa vitlöken fint. Ta bort kärnorna ifrån tomaten och skär den i mindre biter. Blanda ihop alla grönsakerna med crème fraichen och osten och krydda med salt och peppar. Häll det sen i pajformen och få det i ett jämnt lager.
  4. Sätt ugnen på 200°C och grädda pajen mitt i ugnen i 10-15 min så den får fin färg.
  5. Låt svalna före den skärs upp i bitar och serveras med te.x sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.