Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomas Indiska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Goda köttbullar med annorlunda smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader och blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla en stund. Gör därefter såsen.
  2. Skala och skiva löken fint, vitlöken skivar du grovt, strimla paprikan och stek detta mjukt i lite matolja. Pudra över curry och låt det fräsa i cirka en minut. Häll på de passerade tomaterna, vatten, buljongtärningen, mangochutneyn och sojan. Låt sjuda i ungefär 10 minuter. Smaka av allt med salt och peppar. Rör sedan ned maizenan, koka upp och låt koka i en minut innan du tar av från värmen.
  3. Fin hacka löken till färsen, rör ned samtliga ingredienser, inklusive färsen, i mjölkblandningen och rulla sedan stora köttbullar. Bryn dessa i en het stekpanna i matolja. Lägg därefter köttbullarna i en ugnsäker form, häll över den varma såsen och låt brässera cirka 20 minuter i ugnen.
  4. Blanda ihop yoghurtsåsen och låt den dra en stund. Servera yoghurtsåsen och köttbullarna med jasminris eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.