- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Goda köttbullar med annorlunda smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla en stund. Gör därefter såsen.
- Skala och skiva löken fint, vitlöken skivar du grovt, strimla paprikan och stek detta mjukt i lite matolja. Pudra över curry och låt det fräsa i cirka en minut. Häll på de passerade tomaterna, vatten, buljongtärningen, mangochutneyn och sojan. Låt sjuda i ungefär 10 minuter. Smaka av allt med salt och peppar. Rör sedan ned maizenan, koka upp och låt koka i en minut innan du tar av från värmen.
- Fin hacka löken till färsen, rör ned samtliga ingredienser, inklusive färsen, i mjölkblandningen och rulla sedan stora köttbullar. Bryn dessa i en het stekpanna i matolja. Lägg därefter köttbullarna i en ugnsäker form, häll över den varma såsen och låt brässera cirka 20 minuter i ugnen.
- Blanda ihop yoghurtsåsen och låt den dra en stund. Servera yoghurtsåsen och köttbullarna med jasminris eller potatismos.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar